Hlavní oslavy výročí TJ Sokol Osek nad Bečvou jsou za námi

03.07.2019 17:05

Hlavní oslavy výročí 100 let od založení TJ Sokol Osek nad Bečvou a 80 let oddílu národní házené proběhly o víkendu 21. až 23. června 2019.

Páteční program zaměřený na děti a mládež odstartoval po 15. hodině turnajem v lidském stolní fotbálku smíšených družstev složených z hráčů a hráček všech mládežnických družstev našich národních házenkářů. Pro menší děti byl k dispozici na zabavení skákací hrad. Z 6 družstev se nejvíce dařilo tomu s názvem "Terka a spol.". Po ukončení turnaje byly kromě jeho výsledků vyhlášeny také úspěchy našich družstev za uplynulou sezónu 2018/2019:

  • Mladší žačky: 1. místo po 3 turnajích nově vzniklých družstev v jarní části.
  • Mladší žáci: 2. místo v oblastním přeboru, Tadeáš Medřík nejlepší střelec se 193 brankami
  • Starší žačky: 1. místo v oblastním přeboru, Karolína Pumprlová 2. nejlepší střelkyně se 147 brankami, Aneta Lachová 4. nejlepší střelkyně
    (125 branek), Vítězstvím v oblastním přeboru si děvčata vybojovala postup na Mistrovství ČR, kde obsadila 4. místo.
  • Starší žáci: 3. místo v oblastním přeboru, Ondřej Krampla nejlepší střelec s 243 brankami
  • Dorostenky: 3. místo v oblastním přeboru, Karolína Pumprlová 2. nejlepší střelkyně s 86 brankami
  • Dorostenci: 4. místo v oblastním přeboru, Ondřej Krampla 3. nejlepší střelec se 145 brankami.

Účastníci turnaje obdrželi ceny, dorty a pamětní předměty (tričko a placka). Jako další atrakce mohl díky dobrým povětrnostním podmínkám v podvečer létat upoutaný balón. Na konec programu dne byla připravena diskotéka.

Sobota začala ranní rozcvičkou, na kterou byli účastnící svoláni sokolskými písněmi znějícími z obecního rozhlasu. Od 9:00 se utkali muži v turnaji starých gard, když se vítězem stalo družstvo Výběr Přeovska, 2. místo vybojovaly Žeravice, 3. skončili žlutí Osek n/B B, 4. modří Osek n/B A a 5. Dukla Most. Poté přišly na řadu exhibiční zápasy mužů Osek n/B - Draken a oseckých dorostenek z roku 2019 proti těm z roku 1979. Před exhibičními zápasy proběhlo vystoupení taneční skupiny Progress. Ve večerních a nočních hodinách se účastníci oslav bavili taneční zábavou s kapelou Jen Tak 2. Vyvrcholením dne byl určitě půlnoční ohňostroj.

V neděli jsme se sešli v 10:00 na travnaté ploše za hřištěm na polní mši. V 11:30 začala v sokolovně slavnostní valná hromada, na které z úst předsedy Ing. Jiřího Urbana zazněla zpráva o historii TJ Sokol Osek nad Bečvou a byli připomenuti její zakladatelé. Po skončení valné hromady její účastníci obdrželi pamětní sklenici a brožurku vydanou u příležitosti oslavovaného výročí. Následně se přesunuli k pohoštění do přísálí Sokolovny k připravenému rautu. Odpolední program a zakončení třídenních oslav bylo pojato v odpočinkovém duchu. Vystoupily mažoretky a k poslechu hrálo Duo Sunset.